Veelgestelde vragen over eikenhout

Om zoveel mogelijk te weten te komen over zowel oude eiken planken en nieuwe eiken planken als onze organisatie, hebben we de meest gestelde vragen over onder elkaar gezet en voor u beantwoord. Vindt u toch geen antwoord op uw vraag? Neem dan contact op met een van onze specialisten, zij staan iedere werkdag van 08:30 tot 16:00 voor u klaar. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0341 – 35 54 00 of een e-mail te sturen naar info@mmh.nl.

Wat kenmerkt eikenhout?

Eikenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten in en rondom woningen, zo worden er veel tafels, tuinhuisjes en vloeren gemaakt van eikenhout. Deze houtsoort is hier zeer geschikt voor, omdat het een zeer sterke en gemakkelijk te bewerken houtsoort is. Veel meubelmakers en interieurbouwers komen dan ook bij ons terecht voor ons ruime assortiment aan Europees eikenhout, variërend van eikenhouten balken tot meubelhout.

Zijn eiken planken duurzaam?

Eikenhout is met zijn duurzaamheidsklasse 2-3 en een levensduur van ruim méér dan 20 jaar een zeer duurzame houtsoort. Eikenhout leeft en verandert met de tijd, waardoor het alleen maar méér charme krijgt en juist zorgt voor een gewenste sfeer. De mate van verandering van het hout is echter afhankelijk van de omgeving. In de buitenlucht zal het eikenhout sneller op natuurlijke wijze gaan vergrijzen. Dit verouderingsproces vindt minder snel plaats bij eikenhout dat in een woning geplaatst is.

Welke kleur hebben oude eiken planken?

Oude eiken planken, met name planken die veel tijd in de buitenlucht hebben doorgebracht, zijn door de tijd heen vergrijsd. Deze grijze eiken planken zijn zeer geschikt voor een modern interieur in uw woning. Daarnaast bestaat ons assortiment uit geschaafde eiken wagondelen, die minder grijs van kleur zijn. Door oud eikenhout te schaven, zorgen we ervoor dat het hout zijn oude, bruine kleur weer enigszins terugkrijgt. Deze geschaafde eiken planken zijn geschikt om bijvoorbeeld een landelijk gevoel te creëren.

Wat kosten eiken planken?

De prijs van oud eikenhout is afhankelijk van onder andere de breedte, dikte, lengte, herkomst en afwerking. Ons assortiment aan eikenhout bestaat uit veel verschillende planken, waardoor u bij ons al terecht kunt voor € 32,- per (oud) eiken plank.

Waar komen onze planken vandaan?

Onze nieuwe eiken planken komen allemaal uit duurzaam beheerde bossen. Het grootste gedeelte van onze oude eiken planken zijn afkomstig van oude gebouwen, spoorwegen en treinwagons. Alle eiken planken beoordelen we zorgvuldig om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Verder zorgen we ervoor dat we aan alle wensen kunnen voldoen door de oude eiken planken te bewerken; schaven, borstelen, zagen, kunstmatig drogen, op maat zagen en dergelijke.

Waar kan ik eiken planken voor gebruiken?

Onze eiken planken worden veelal gebruikt voor meubels zoals tafels en kasten. Daarnaast is deze harde en duurzame houtsoort zeer geschikt voor vloeren. Houd bij het werken met eikenhout wel rekening met het feit dat het hout kan uitzetten. Bovendien is het goed om te weten dat er looizuur in eikenhout zit. Hierdoor kunnen er donkere vlekken ontstaan in het hout op de plekken waar dit bevestigd is met ijzeren bevestigingsmateriaal. Dit wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen het looizuur en bijvoorbeeld ammonia.

Kan ik ook online bestellen?

Iedere (oud) eiken plank is uniek en kent zijn eigen structuur, kleur en details. Hierdoor begrijpen we dat u de planken graag eerst in het echt ziet voordat u ze aanschaft. Het is dan ook niet mogelijk om één of meerdere planken online te bestellen. Om oude eiken planken te kopen, verwelkomen we u graag bij ons op locatie in Ermelo, waar wij u voorzien van persoonlijk advies en alles vertellen over de herkomst van het hout. We beschikken over een zeer grote voorraad aan oude eiken planken, waardoor u de gewenste hoeveelheid planken direct mee kunt nemen.

Kan ik ook als particulier bij MMH terecht?

Zeker, wij zijn er zowel voor particulieren als voor bedrijven. Heeft u behoefte aan een zeer grote hoeveelheid oude eiken planken? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op, alvorens u ons komt bezoeken.

Neem contact met ons op

Staat uw vraag niet tussen onze veelgestelde vragen of heeft u nog geen volledig antwoord gekregen op uw vraag? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0341 – 35 54 00 of een e-mail te sturen naar info@mmh.nl. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:00 uur. Heeft u geen tijd om op een doordeweekse dag bij ons langs te komen? Geen probleem. Wij zijn ook op zaterdag, op afspraak, geopend.

© 2024 | MMH.nl | Powered by iClicks
Snel naar
Openingstijden

Maandag: 09:00 – 16:00
Dinsdag:
09:00 – 16:00
Woensdag:
09:00 – 16:00
Donderdag:
09:00 – 16:00
Vrijdag:
09:00 – 16:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Meuleman Massief Hout

Hoenderweg 3
3851 RZ Ermelo
Telefoon: 0341 35 54 00
E-mail: info@mmh.nl

KvK-nr.: 52373193
BTW-nr.: NL001485346B14