Vloer verwarming

 

VLOERVERWARMING VOOR EEN HOUTEN VLOER

Vloerverwarming en garantie. U vraagt zich misschien af of het mogelijk is om een houten vloer te combineren met vloerverwarming? Het antwoord hierop is wat ons betreft volmondig : JA. Wij hebben hier reeds jarenlang ervaring mee. U kunt kiezen uit diverse brede planken of een visgraatvloer in tientallen verschillende kleurafwerkingen. Ook deze houten vloeren worden op vloerverwarming onder garantie door ons geleverd en gelegd.

Houten vloeren en vloerverwarming gaan al jaren prima samen en er zijn een aantal mogelijkheden en technieken om een houten vloer zonder problemen op een ondervloer met vloerverwarming te leggen.

Lage warmteweerstand. Niet alle soorten houten vloeren zijn geschikt om op vloerverwarming te leggen. De duoplank of multiplank zijn heel geschikt om op vloerverwarming te leggen net als een  visgraat vloer en andere tapis vloeren, al dan niet verouderd. Belangrijk bij de keuze van uw houten vloer in combinatie met vloerverwarming is te letten op de warmteweerstand van de houten vloer. Hoe hoger deze warmteweerstand des te minder warm zal  ruimte worden waarin de houten vloer ligt.

De Rc-waarde van een houten vloer geeft het warmte-isolerend vermogen of de warmteweerstand van een houten vloer weer. De Rc-waarde is de totale weerstand (R = Resistance) van de gehele vloerconstructie (c = construction). Een dikke vloer met een hoge Rc-waarde zal meer weerstand (isolatie, hogere stookkosten) geven dan een dunne vloer met een lage Rc-waarde (minder isolatie, minder stookkosten). 

Een houten vloer over vloerverwarming behoort sinds een aantal jaren tot de mogelijkheden.
Bij de standaard houten vloeren is het belangrijk dat de binnentemperatuur slechts geleidelijk en beperkt mag variëren, dit om werking van de vloer te minimaliseren. Er zijn echter ook technieken waarbij deze schommelingen hoger mogenen kunnen zijn en geen nadelig effect hebben op de houten vloer en grote schommelingen van de temperatuur geenschade aan de vloer toebrengen. Mocht u dus overwegen om een houten vloer op vloerverwarming te leggen laat u zichdan uitgebreid infromeren in onze showroom.

Duoplank                        
De duoplank is een plankenvloer die prima op vloerverwarming kan worden gelegd. Door het meerlaagssysteem ontstaat een vloerdeel waarbij werking nagenoeg uitgesloten is. Wanneer deze plank rechtstreeks op de cementdekvloer wordtverlijmd zal de warmte weerstand minimaal zijn en kunt u jarenlang plezier hebben van deze warme vloer.

Rechtstreeks verlijmd
Naast de duoplank bieden wij ook de mogelijkheid om een tapis vloeren op vloerverwarming  te verlijmen. Dit zorgt voor een warme comfortabele vloer met een klassiek uitstraling en te leggen in alle denkbare patronen.

Meer informatie of afspraak. Ook het warmte-effect en de opwarmtijd zullen bij een dikke houten vloer negatief beïnvloed worden. Voor meer informatie of  voor een afspraak maak gebruik van het contactformulier.