Onderhoud

Specialistenwerk. Het schuren en behandelen van uw parketvloer of ''houten vloer'' is specialistenwerk. Voor de meeste doe-het-zelvers een moeilijke en tijdrovende klus waarvan het eindresultaat vaak te wensen overlaat.

Direct goed. Regelmatig moet er zelfs daarna weer een vakman ingehuurd worden om de houten vloer te herstellen. Al deze problemen kunt u voorkomen. Neem daarom direct contact met ons op

Renovatie de moeite waard. Is uw  oude houten vloer aan renovatie toe? Een bestaande houten vloer kan prima worden opgeknapt. Want renovatie van uw houten vloer is vaak de moeite waard. Met behulp van de juiste  vakman heeft u dan weer een nieuwe vloer.

Schuren en oliën voor een lage prijs. Uw houten vloer schuren, polijsten, repareren of opfrissen? Het kan en u zult versteld staan van het resultaat en uw vloer kan er weer jaren tegen. Met alleen de houten vloer schuren en opnieuw in de olie zetten krijg je al een verrassend effect. Uw houten vloer ligt dan weer als nieuw en ook vaak nog eens voor een verrassend lage prijs.

Houten vloer schuren. Houten vloeren maar ook houten parketvloeren zullen er naar verloop van tijd steeds minder mooi uit zien. De afwerklaag ziet er vaak dof en versleten uit. Als het probleem niet meer op te lossen is, dient de houten vloer of de parketvloer geschuurd te worden.

Drie gangen. Vaak wordt een houten vloer in  drie gangen geschuurd, respectievelijk met korrel 40 (het verwijderen van de oude was/wax/lak-lagen), korrel 80 (voor het verwijderen van de ondiepe krassen) en korrel 120 (voor het glad schuren van de vloer).

Polijsten en behandelen. Na het schuren van de vloer, wordt deze nog gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten, en een egaal geschuurde vloer te creëren. Hierna is de vloer perfect te behandelen tegen water en vuil met de door u gekozen soort van behandeling. De houten vloer wordt dan bewerkt met parketlak of een (kleur) olie naar keuze.

Precisiewerk. Een houten vloer schuren is precisiewerk, er wordt een minuscuul laagje van de bovenkant van de plank afgeschuurd. De meeste houten parketvloeren kunnen meerdere malen geschuurd worden. Dit schuurproces is onder normale omstandigheden eens in de 10 jaar nodig.

Alleen een opfrisbeurt. Ook kan een houten vloer of een houten parketvloer een opfrisbeurt nodig zijn, dan is intensief schuren niet nodig en is alleen polijsten vaak al voldoende.

Voor meer informatie of  voor een afspraak maak gebruik van het contactformulier.